صفحه شخصی علیرضا شهنام نیا   
 
نام و نام خانوادگی: علیرضا شهنام نیا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: دکتری عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  هیات علمی دانشگاه. ودانشجوی دکتری ژئوتکنیک
شماره نظام مهندسی:  203002534
تاریخ عضویت:  1388/12/28
 روزنوشت ها    
 

 کریستین امانپور کیست؟ بخش عمومی

5

کریستین امانپور کیست؟


کریستین امانپور در 12 ژانویه 1958 (دی ماه 1336) از پدری ایرانی و مادری انگلیسی در لندن متولد شد. پدر کریستین امانپور اهل سروستان فارس است."
بنا به گفته "عبدالله شهبازی" او به یکی از خانواده­های بهایی این خطه تعلق دارد. با برخی از خانواده­های سرشناس بهائی خویشاوند است او در زمان رضاشاه و اندکی پس از شهریور 1320 در نیروی دریایی اشتغال داشت، سپس در تهران ساکن شد و به کمک خویشان و دوستان منتفذش به خدمت دولت در آمد و مامور خرید غله شد.

در زمان جنگ جهانی دوم به دلیل قحطی، گندم نایاب بود و دولت، کشاورزان را موظف کرده بوده محصول خود را به دولت بفروشند، کاپیتان امانپور هر وقت به ماموریت می­رفت با کیف پر از پول به تهران بر می­گشت، رشوه می­گرفت و اجازه می­داد که کشاورزان گندم را احتکار کنند. از این طریق ثروتمند شد و تپه­ای خرید در منطقه کنونی فرشته تهران که اکنون بزرگراه از کنار آن می­گذرد، این تپه معروف شد به " تپه امانپور".

او با دختر سپهبد امان الله جهانبانی ازدواج کرد. همسر وی خواهر زن نصراله فلسفی نویسنده معروف بود. این زن تا آخر همسر رسمی امانپور بود. مدت زیادی از وصلت او با خانواده سرشناس جهانبانی نگذشته بود که رسوایی شروع شد. بازرسان تحقیق کردند و معلوم شد که کاپیتان در الیگودرز مقادیر زیادی از گندمکاران رشوه گرفته است. پرونده بالا گرفت و تازه داماد به زندان افتاد. سپهبد پیر که عمری با خوشنامی زندگی کرده بود سرشکسته نزد محمدرضا شاه رفت و با زاری ماجرای او را گفت. گفت که من تا به حال از شما هیچ خواهشی نکرده­ام ولی این آدم به هر حال داماد من است. التفافی کنید و مرا از این سرشکستگی نجات دهید.

شاه هم دستور آزادی کاپیتان را داد، مشروط بر این که از ایران خارج شود تا بهانه­ای به دست دشمنان سلطنت نیفتد و کاپیتان آزاد شد. امانپور پس از آزادی به مصر رفت، این سفر مقارن با بحران کانال سوئز در سال 1956 شد. در آن زمان قدرت­های غربی دولت جمال عبدالناصر را تحریم کرده بودند و به شرکت­های غربی اجازه کار در کانال سوئز را نمی­دادند. دولت مصر به دنبال کسانی می­رفت که در کار لایروبی و یدک­کشی کشتی با تجربه باشند. امانپور به خدمت دولت مصر در آمد و ظاهراً کارش موفقیت آمیز هم بود. پس از مصر راهی انگلستان شد، امانپور مدتی درتهران با زن انگلیسی و دو دخترش زندگی کرد ولی بعد آنها را هم رها کرد در نتیجه خانم انگلیسی و دو دختر به لندن بازگشتند، لیزی که اکنون تهیه کننده فیلم است و با شبکه چهار تلویزیون انگلیس کار می­کند، در دانشگاه "رودآیلند" آمریکا در رشته روزنامه نگاری ثبت نام کرد و شهریه را پرداخت کرد ولی کمی بعد پشیمان شد، دانشگاه حاضر نشد پول شهریه را پس بدهد ولی پذیرفت که کس دیگری را به جای لیزی بپذیرد در نتیجه کریستین به آمریکا رفت و به جای خواهرش روزنامه نگاری خواند و به این ترتیب تصادفاً روزنامه نگار شد. کریستین در سال 1983 در سی . ان. ان به عنوان خبرنگار شاغل شد ودر زمان جنگ بوسنی به شهرت رسید.

کریستین امانپور در سال 1998 با "جیمز روبین" سخنگوی سابق وزارت خارجه آمریکا (که او نیز یهودی است) ازدواج کرد. (خبرگزاری فارس) امانپور به عنوان گزارشگر در سال 1994 به هنگام آغاز عملیات نیروهای آمریکا در سومالی به آنجا اعزام شد تا از موگادیشو به طور زنده گزارش تهیه کند. همچنین گزارش او از بالکان سبب شد در سال 1994 دو جایزه جورج فاستر _ پیبادی، دو جایزه جورج پولک و جایزه شجاعت در گزارشگری را دریافت کند او همچنین مصاحبه­های بسیاری انجام داده است که از آن جمله می­توان به مصاحبه با ژاک شیراک در سال 2003 (قبل از جنگ عراق)، محمود عباس در سال 2003، ملک عبدالله در سال 1999، پرویز مشرف در سال 2001، یاسرعرفات در سال 2000 و محمد خاتمی در سال 1997 اشاره کرد.
---------------------


چهره امانپور در ایران
مصاحبه امانپور با هاشمی رفسنجانی و پس از آن خاتمی در سال 1376 باعث شهرت امانپور در ایران شد. در سال 1379 امانپور در سفر به ایران اقدام به ساخت فیلمی مستند با عنوان "سفر انقلابی" نمود.
البته پیش از آنکه این فیلم با سفر انقلابی، ارتباط معنایی داشته باشد با تحریف انقلابی ارتباط پیدا می­کند و ماحصل تحریف سخنــان مصاحبه شوندگان ایرانی و شکایت این افراد، آن است که با اینکه دولت ارتباط خوبی با رسانه­های خارجی دارد و باب تعامل باز است اما کریستین امانپور ممنوع الورود می­شود.

فعالیت­های سی. ان. ان در ایران به حالت تعلیق در می­آید و تا حوالی انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم طول می­کشد. (پایگاه اینترنتی روشنگر)‌

دیگر اینکه در 24 دی ماه سال جاری کنفرانس مطبوعاتی رئیس جمهور با حضور بیش از 200 خبرنگار داخلی و خارجی برگزار شد اما جالب آنکه با وجود حاضر بودن خبرنگار ایرانی الاصل شبکه آمریکایی سی . ان . ان در این کنفرانس، کلمه "تحقیقات هسته­ای" تبدیل به "تسلیحات هسته­ای" می­شود و بین آن همه خبرنگاری که فارسی را کم و بیش می فهمند، فقط خبرنگار سی . ان . ان (که به شهادت خبرنگاران مختلف می­تواند فارسی را با تسلط کامل صحبت کند) فرق میان تحقیقات و تسلیحات را متوجه نشد و جالب اینکه این اشتباه با انعکاس جالبی مواجه می­شود: 8 مرتبه در 20 دقیقه و با برگزاری یک مناظره 25 دقیقه­ای ضد ایرانی با حضور کارشناسان آمریکایی بعد از این همه جنجال سازی و اعلام رسمی بر اینکه ایران داشتن و ساختن سلاح هسته­ای را حق خود می­داند، به یک اظهار تاسف ساده و عذرخواهی کوتاه بسنده می­شود.
برای همین امر دفتر سی. ان. ان در تهران تعطیل شد ولی با واسطه گری احمدی نژاد فعالیت مجدد خود را پس از وقفه چند ساعته آغاز کرد. در سفر اخیر، کریستین امانپور که مدتی است در ایران به سر می­برد، او به همراه سفرای کشورهای عضو تروئیکای عدم تعهد و اعضای اصلی کشورهای موسوم به گروه هفتاد و هفت و تعدادی از خبرنگاران داخلی و خارجی روز شنبه 14/11/85 از سایت تاسیسات فرآوری اورانیوم اصفهان در مجتمع U.C.F اصفهان بازدید کرد، ضمناً او در تاریخ 15/11/85 با تعدادی از نمایندگان مجلس مصاحبه کرد و پیش از این نیز با آیت ا... صانعی در قم دیداری داشته است. او در سفر خود به ایران قصد تهیه گزارش از مسجد جمکران را داشته که ظاهراً به علت عدم هماهنگی لازم و احتمال سوء استفاده وی از احساسات مردم از ورود به ا ین محل منع شده است. (خبرگزاری مهر)


چگونگی برخورد آمریکا با خبرنگاران :

چگونگی برخورد آمریکا با خبرنگاران ایرانی، جای تامل بسیار دارد چرا که تا امروز کلیه خبرنگاران صدا و سیمای جمهوری اسلامی در سالهای پس از انقلاب در کشور آمریکا تنها به عنوان نماینده خبری در مقر سازمان ملل اجازه ورود داشته و هرگز مجوز خروج از محدوده 17 مایلی نیویورک و عزیمت به سایر نقاط آمریکا را نداشته­اند.

در تمام این سالها از مصاحبه با مقامات آمریکائی و تهیه گزارش ساده از آن کشور، محروم بوده­اند. حسین دهباشی یکی از خبرنگاران و مستند سازان صدا و سیما شرح برخورد دولت آمریکا با وی (در حالیکه کارت خبرنگاری­اش توسط وزارت خارجه آمریکا صادر شده بود) را اینگونه تعریف می­کند: «پس از 10 ساعت بازداشت، بازجویی و بازرسی و گرسنگی با دست و پایی زنجیر شــده تــا پــای صندلی هواپیما با چنان تحقیری از فرودگاه "­دالس" شهر واشنگتن برگردانده شدم که خاطره آن هنوز آزارم می دهد». (پایگاه اینترنتی روشنگر) جالب­تر آنکه خبرنگاران ایرانی نه تنها کارت معتبری ندارند که حتی ویزایشان تعمداً با کد "سی" که مختص سفر کوتاه مدت خدمه کشتی­ها و هواپیماهاست صادر شده و بنابراین حق داشتن هرگونه کارت اعتباری، اجاره خانه یا خرید تلفن همراه محرومند و سرانجام به واسطه قوانین تحریم آمریکا علیه کشورمان حتی واریز حقوق و هزینه های کار و زندگی ایشان از طریق ایران قانوناً جرم محسوب می شود.


منبع اصلی گروه تحقیق خبر

شنبه 27 مهر 1392 ساعت 08:59  
 نظرات